Aanmeldingsprocedure

De aanmeldingsprocedure verloopt volgens bepaalde stappen. 

  • Je meldt je kind eerst aan. Je krijgt een periode van enkele weken om je kind aan te melden via een website. Het tijdstip waarop je je kind aanmeldt maakt niet uit. Je moet je kind wel aanmelden voor het einde van de aanmeldingsperiode.
  • Na de aanmeldingsperiode zal het aanmeldingssysteem de plaatsen, ook wel tickets genoemd, toewijzen.
  • Jij krijgt nadien bericht op welke school je jouw kind kan inschrijven.
  • Heeft je kind geen ticket gekregen voor een school naar keuze, dan kan je jouw kind inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode in een school die nog vrije plaatsen heeft.

Door het volgen van een aanmeldingsprocedure krijgt iedereen gelijke kansen om een plaats te krijgen op de school van eerste keuze, ook fysieke wachtrijen worden vermeden.

Het aanmelden zelf 

Om aan te melden heb je een computer met internet nodig en een geldig e-mailadres.

  • Eerst moet je een account aanmaken op de website tijdens de aanmeldingsperiode. Je vult de gegevens van je kind in: dit zijn het rijksregisternummer, de naam, de voornaam, de geboortedatum en het adres van je kind.
  • Heeft je kind voorrang bijvoorbeeld omdat er reeds een broer op school zit of omdat een ouder op school werkt?  Dan vul je ook het rijksregisternummer in van de broer of van de ouder.
  • Tenslotte selecteer je de scholen waar je je kind wil inschrijven. Het is belangrijk dat je meer dan 1 school kiest. Zo vergroot je je kansen om een school van keuze te krijgen. Zet de scholen in de volgorde van voorkeur. Zet geen scholen in de lijst die je niet wil voor je kind.

Bevestig je keuze. Je kind is nu aangemeld, maar nog niet ingeschreven.

Antwerpen, Brussel en Gent

De basisscholen van Antwerpen, Brussel en Gent zijn verplicht om te werken met aanmelden. Dit is omwille van het capaciteitstekort. Op deze manier krijgt iedereen dezelfde kansen om in te schrijven in een school naar keuze. Dit gebeurt via een digitaal systeem. Alle mogelijke informatie over aanmelden en inschrijven in deze steden vind je op  de website 

Ook heel wat scholen in Vlaams-Brabant werken met aanmelden. 

Contactpersoon
Isabelle Ceuppens
Begeleider Diversiteit
0474 06 91 80