Ouderintervisie

In november ging basisschool De Bloesem uit Sint-Truiden als eerste GO!-school aan de slag met ouderintervisie; een frisse en laagdremplige methodiek waar we graag mee willen uitpakken!

Wat is ouderintervisie?

Een laagdrempelige methodiek om ouders samen te brengen op school rond wat hen het nauwst aan het hart ligt: de opvoeding van hun kind(eren) met daarbij de klemtoon op hun eigen rol als ouder. Ouderintervisie geeft ouders ook de kans om contact te leggen met andere ouders.

Een begeleider bewaakt de input in de groep en zorgt ervoor dat iedereen in de groep binnen het kader van de methodiek blijft.

Ouderintervisie is een manier om ouders naar school te krijgen in een andere context dan het schoolse, ideaal wanneer de drempel naar een structureel engagement te groot is voor ouders of om eens op een andere manier aan ouderbetrokkenheid te werken.

Hoe ga je aan de slag?

Download de leidraad voor begeleiders hieronder om een idee te krijgen van de inhoud. 

Mail onze contactpersoon met al je vragen of meteen voor een afspraak.

We praten je wensen door tijdens een startvergadering en gaan daarna aan de slag met het traject.

 

Vul hieronder jouw gegevens in en download gratis de leidraad ouderintervisie. 

 

Laat je e-mailadres achter wanneer we jou mogen contacteren omtrent jouw ervaring met dit materiaal. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om een overzicht te bewaren van hoe vaak een materiaal werd aangevraagd. Jouw persoonlijke gegevens worden niet aan derden bezorgd.