Toewijzing en inschrijving

Als de aanmeldingsperiode is afgelopen kan je jouw kind niet meer aanmelden. Het systeem kiest aan de hand van een aantal criteria (afstand, toeval, ...) wie welke school krijgt. Je schoolkeuze telt altijd mee.

Na de aanmeldingsperiode zijn 3 resultaten mogelijk:

  • Je kind ontvangt een ticket voor de school van eerste keuze. Je kan je kind inschrijven met het ticket zodra de inschrijvingsperiode start. 
  • Je kind ontvangt een ticket voor een school van een lagere keuze. Voor elke school van een hogere keuze, ontvang je een 'mededeling van een niet-gerealiseerde inschrijving'. 
    • Je kan je kind inschrijven bij de school van lagere keuze met het ticket zodra de inschrijvingsperiode start. 
    • Het is mogelijk dat je later nog een ticket ontvangt voor een school van hogere keuze. Dan kan je je ervoor kiezen je kind alsnog in deze school in te schrijven. Je eerste inschrijving (in een school van lagere keuze) vervalt. Of je kiest ervoor het later ontvangen ticket niet te verzilveren. Dan blijft de eerste inschrijving geldig. 
  • Je krijgt geen ticket voor de scholen waarvoor je je kind aanmeldde. Je wordt gecontacteerd om te kijken welke school nog vrije plaatsen heeft. Je schrijft je kind in tijdens de vrije inschrijvingsperiode in een school met vrije plaatsen. 

Na de aanmeldingsperiode kan je je kind met ticket inschrijven tijdens een vooraf bepaalde inschrijvingsperiode. Check de juiste inschrijvingsperiode met de school. Het tijdstip waarop je je kind inschrijft is niet belangrijk. Het moet wel binnen de inschrijvingsperiode gebeuren. Na deze periode vervalt je ticket. Je hebt dan geen recht meer op die plaats.

De inschrijvingen in het basis- en het secundair onderwijs zullen vanaf 1 september 2021 terug op school gebeuren. 

 

Contactpersoon
Isabelle Ceuppens
Begeleider Diversiteit
0474 06 91 80