Zo praat je met je kind over seksualiteit

Korte inhoud

Waar komen kindjes vandaan? Waarom hebben meisjes geen piemel? Mag ik de pil? Als ouder sta je al eens met je mond vol tanden. Praten over relaties en seks met je kind is niet evident. Maar het is wel belangrijk. Een open communicatie over gevoelens, voortplanting, seks en relaties is de beste garantie op een gezonde seksuele ontwikkeling van je kind en helpt je kind weerbaar maken. Hierover praten doe je best ook niet eenmalig, wanneer je kind 12 of 14 is. Je doet het zoals elke andere opvoeding: stap voor stap van jongs af aan.

Deze interactieve vorming wordt op maat aangeboden van ouders met puberende kinderen (secundair onderwijs) of van ouders met jonge kinderen en kleuters (basisonderwijs). Er wordt inzicht gegeven in de relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Aan de hand van situatieschetsen worden handvaten aangereikt om met je kind in gesprek te gaan. 

Wanneer je de vorming aanvraagt kan het interessant zijn om op school na te gaan hoe er  rond de relationele en seksuele gezondheid van kinderen en jongeren gewerkt wordt. Bekijk de mogelijkheid om iemand uit het schoolteam uit te nodigen om te informeren over het beleid hieromtrent. Dit kan dan gekoppeld worden aan de vorming. 

Doelgroep Kostprijs Spreker Praktisch
Ouders €250 + verplaatingsonkosten Jong & Van Zin Voorzie een computer met scherm en beamer.

Tot 35 deelnemers wordt de vorming interactief aangeboden.Tot 50 deelnemers komen situatieschetsen als voorbeeld aan bod. Minstens 2 maanden op voorhand aanvragen.