Wie doet er mee?

Op zoek naar geëngageerde ouders?

Meehelpen voorlezen in de klas, in de schoolraad zetelen, affiches lay-outen, klusjes opknappen op school of mee nieuwe ouders zoeken voor de ouderwerking. Ouders kunnen op veel verschillende manieren hun steentje bijdragen op school. Maar hoe weten we welke ouder waarvoor interesse heeft? Hoe kunnen we ouders aanmoedigen om mee te doen om school? En hoe kunnen we hen inspiratie geven over de manier waarop ze zich kunnen engageren op school?

GO! ouders ontwikkelde daarvoor het wie-doet-er-mee-formulier voor ouders. Aan de hand van dat formulier kunnen ouders aanvinken op welke manier(en) ze betrokken willen worden. Er is ook ruimte voor extra ideeën en ook een aantal praktische zaken kunnen opgelijst worden (bijvoorbeeld hoe vaak men wil helpen).

Scholen of ouderwerkingen die de formulieren verspreiden onder al hun ouders, krijgen op die manier een zeer handige inventaris van wat er leeft en gewenst is bij de ouders. Ideaal om activiteiten en toekomstige plannen op af te stemmen!

Praktisch: 2 mogelijkheden

Je kan op twee manieren aan de slag gaan. Kies wat voor jouw school het best werkt:

- je vraagt de formulieren aan bij Veerle.Vyverman@g-o.be. We doen het gewenste aantal exemplaren voor jou op de post. De formulieren zijn mooi vorm gegeven, in kleur gedrukt en bevatten een reeks mogelijkheden van ouderparticipatie waaruit ouders kunnen kiezen. Enkel nog een schoolstempel erop en verspreiden maar!

- je vraagt het sjabloon aan bij Veerle.Vyverman@g-o.be en we bezorgen je een aanpasbaar wie-doet-er-mee-formulier in Word. De vormgeving blijft dezelfde, maar je kan de mogelijkheden van ouderparticipatie zelf invullen, volledig op maat van jouw school. Je print de aangepaste formulieren af en je kan ze bezorgen aan de ouders.