Inschrijven voor Webinovember

GO! ouders organiseert gratis webinars voor ouders in november. Volg vanuit je zetel/stoel/bureau ... zoveel webinars als je zelf wil. Je hebt enkel een computer of gsm nodig met internetverbinding.

Inschrijven doe je via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

 


Gezin in evenwichtGezin in evenwicht (dinsdag 10 november - 20u tot 21u)

 

In evenwicht zijn met jezelf, je werk en je gezin: een hele uitdaging voor ouders van vandaag. ‘Te druk’, ‘te veel’, ‘te weinig’… klinkt heel bekend? Als ouder moet je op zoek naar evenwicht in je leven. Zijn de zaken waar je tijd aan geeft ook die waar je prioriteit aan wil geven?
Gedragstherapeute An Coetsiers laat je nadenken over je eigen waarden en doelen. Bereik jij ze genoeg? Welke belemmerende gedachten en gevoelens kun je ervaren en hoe ga je hiermee om? Je wordt uitgedaagd om met hele kleine ingrepen je eigen leven meer in balans te brengen. 

Inschrijvingen zijn afgesloten. 


Youtubers and gamers

Over YouTubers, gamers en andere internethelden (maandag 16 november - 20u tot 21u)

 

YouTubers zijn de helden van deze tijd. TikTok-meiden bereiken miljoenen volgers en Instagramsterren zijn Instafamous! Als ouder krijg je soms het gevoel een dinosaurus te zijn in de leefwereld van je kind. In deze lezing kijken we met een positieve maar kritische blik naar al deze fenomenen en gaan we in dialoog over hoe we dit alles een plek kunnen geven in de opvoeding van onze kinderen.  

Inschrijvingen zijn afgesloten.

 

diversiteit in onderwijsOnderwijs in een gekleurde samenleving (maandag 23 november - 20u tot 21u)

 

Diversiteit en kwaliteitsvol onderwijs kunnen perfect samengaan. Daar bestaat voldoende wetenschappelijk bewijs voor. Het blijkt ook uit de vele voorbeelden van scholen in binnen- en buitenland. Helaas vind je die nauwelijks terug in de cursussen die de toekomstige generaties professionals klaar moeten stomen. Met zijn recent verschenen boek “Onderwijs in een gekleurde samenleving”, wil professor Orhan Agirdag (KU Leuven) dat veranderen op basis van een sterk wetenschappelijk onderbouwd verhaal. Tijdens deze webinar zal hij enkele inzichten uit zijn boek kort toelichten en stilstaan bij een aantal praktijkvoorbeelden om het roer zelf om te gooien.

Inschrijvingen zijn afgesloten.


op weg naar SOOp weg naar het secundair onderwijs (maandag 30 november - 20u tot 21u) 

! extra webinar op maandag 14/12 - 20u tot 21u! 

 

Zit je kind in het zesde leerjaar en maakt het volgend schooljaar de grote stap naar het secundair onderwijs? Een grote verandering voor je kind maar waarschijnlijk heb je ook als ouder hierover vragen. Hoe ziet de eerste graad van het secundair onderwijs eruit? Kan mijn kind voor een bepaalde richting kiezen? Wat betekent dat voor het verdere verloop van de studies? Daarnaast zit je misschien ook met vragen over inschrijven. Hoe verloopt dit precies? Wat is een digitaal aanmeldingssysteem, hoe werkt het en aan welke regels is het gebonden? De medewerkers van GO! ouders geven een overzicht van wat je zeker moet weten als je kind op weg is naar het secundair onderwijs.

Inschrijvingen voor 30/11 zijn afgesloten wegens grote interesse. Vanaf nu kan je je inschrijven voor dit webinar op 14/12 (20u tot 21u).


 

Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om jou te contacteren in verband met jouw deelname aan een webinar. Jouw gegevens worden niet aan derden bezorgd zonder jouw toestemming.

Contactpersoon
Iris Van Schoorisse
Pedagogisch medewerker
02 790 92 25
0474 46 61 11