Inschrijven voor Webimei

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

GO! ouders organiseert gratis webinars voor ouders in mei. Volg vanuit je zetel/stoel/bureau ... zoveel webinars als je zelf wil. Je hebt enkel een computer of gsm nodig met internetverbinding.

Inschrijven doe je via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.


Omgaan met faalangst bij jongeren (dinsdag 18 mei - 20u tot 21u)

falen 2

Deze webinar gaat dieper in op wat faalangst bij jongeren precies inhoudt, in welke zin onze samenleving een voedingsbodem is voor faalangst en op welke manier de problematiek in de afgelopen jaren geëvolueerd is. Daarna wordt vooral stilgestaan bij de aanpak. Welke ondersteuning kan de school bieden om leerlingen met faalangst te helpen? Wat kan jij als ouder doen als je dochter de dag voor het examen verkrampt is van de angst en niet durft te stoppen met studeren? Of als je zoon steeds meer wegloopt van zijn studie omdat hij bang is om de examens niet te halen, en als hij dreigt op te geven? In een laatste deel gaan we in gesprek over faalangst en de aanpak ervan op school en thuis.

Inschrijvingen zijn afgesloten.

 

 


Schoolmotivatie, een echte puzzel (dinsdag 25 mei - 20u tot 21u)puzzel 2

Maak je je zorgen over de schoolmotivatie van je kind en weet je niet goed hoe je hierover een open gesprek kan starten? Tijdens de webinar ‘Schoolmotivatie, een echte puzzel’ krijg je van PROFO vzw uitleg over wat motivatie is en hoe je de Schoolmotivatiepuzzel kunt gebruiken om over dit onderwerp in gesprek te gaan met je tiener. Daarnaast gaan we graag in op jullie vragen of problemen rond dit thema. PROFO vzw heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het ondersteunen van o.a. jongeren voor wie het – door allerlei omstandigheden- op een bepaald moment moeilijk of onmogelijk is om naar school te gaan.

Inschrijvingen zijn afgesloten. 


 

 

Contactpersoon
Iris Van Schoorisse
Pedagogisch medewerker
02 790 92 25
0474 46 61 11