Inschrijven voor Webidinsdag

GO! ouders organiseert elke maand, telkens op een dinsdag, een gratis webinar voor ouders.  Volg vanuit je zetel/stoel/bureau ... zoveel webinars als je zelf wil. Je hebt enkel een computer of gsm nodig met internetverbinding.

 


webidinsdag racismeRacisme: over wonden en veerkracht (dinsdag 5 oktober 2021 - 20u tot 21u)

 

Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we nog weinig bij stil. In deze lezing – gebaseerd op haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ – legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden. Ze reikt ook wegwijzers aan om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken, met bijzondere aandacht voor de ondersteuning van kinderen en jongeren. Met die wegwijzers kunnen ook mensen in het onderwijs aan de slag. 

 

Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier tot en met maandag 4 oktober 2021. 


Wablieft heldere taal

Wablieft? Elke ouder mee met heldere taal! (dinsdag 9 november 2021 - 20u tot 21u)

 

Webinar over duidelijke en heldere taal voor en door ouders.  Wil je leren hoe je als ouderwerking nog duidelijker kan schrijven? Welke problemen ondervinden sommige ouders als ze brieven van de school of ouderwerking krijgen?  Ben je op zoek naar tips en tricks om je brieven, mails, affiches... in duidelijke taal te maken? Tijdens dit webinar krijg je informatie over heldere en duidelijke taal! 

In samenwerking met Wablieft vzw.  

Meer informatie over inschrijven volgt later. 

 

 

webidinsdag secundairOp weg naar het secundair onderwijs (dinsdag 7 december 2021- 20u tot 21u) 

 

Zit je kind in het zesde leerjaar en zet het volgend schooljaar de stap naar het secundair onderwijs? Een grote verandering voor je kind maar waarschijnlijk heb je ook als ouder hierover vragen. Hoe ziet de eerste graad van het secundair onderwijs eruit? Kan mijn kind voor een bepaalde richting kiezen? Wat betekent dat voor het verdere verloop van de studies? Daarnaast zit je misschien ook met vragen over inschrijven. Hoe verloopt dit precies? Wat is een digitaal aanmeldingssysteem, hoe werkt het en aan welke regels is het gebonden? De medewerkers van GO! ouders geven een overzicht van wat je zeker moet weten als je kind op weg is naar het secundair onderwijs.

Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier tot en met maandag 6 december 2021.


 

Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om jou te contacteren in verband met jouw deelname aan een webinar. Jouw gegevens worden niet aan derden bezorgd zonder jouw toestemming.

Contactpersoon
Iris Van Schoorisse
Pedagogisch medewerker
02 790 92 25
0474 46 61 11