Inschrijven voor Webidinsdag

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

GO! ouders organiseert elke maand, telkens op een dinsdag, een gratis webinar voor ouders.  Volg vanuit je zetel/stoel/bureau ... zoveel webinars als je zelf wil. Je hebt enkel een computer of gsm nodig met internetverbinding.

 


spelenAvontuurlijk spelen (dinsdag 8 februari 2022 - 20u tot 21u)

 

Spelen is grenzen verleggen, dat is zeker. Wat is het belang van avontuurlijk spelen voor kinderen en waarom is dat net zo aantrekkelijk?

Wat is jouw rol als ouder? We hebben het over wat je kan zeggen in plaats van 'pas op!', over vuil worden, over uitdagend speelmateriaal en spelen met risico's. Met foto's en voorbeelden tonen we wat avontuurlijk spelen kan zijn en hoe je je kinderen hierin kan ondersteunen.

De vorming duurt tot 21u. Nadien is er de mogelijkheid om vragen te stellen tot 21u30.

 

Inschrijvingen zijn afgesloten.

 


schermstrijdSchermtijd - schermstrijd?  (dinsdag 22 maart 2021 - 20u tot 21u30)

 

In deze digitale wereld groeien kinderen op omringd door schermen. De tv, tablet, laptop, smartphone of spelconsole is een toegangspoort naar een leuke activiteit: tekenfilmpje kijken, spelletje spelen, foto nemen of videobellen … Hoe zit dat nu met schermtijd voor kinderen? Wat doen ze erop? Wat is geschikt? En waar let jij als ouder best op?

Deze vorming is voor ouders en gaat over het mediagebruik en –gedrag van kinderen van 1 tot 9 jaar.

 

Inschrijvingen zijn afgesloten.

 

 

webidinsdag autoriteit nieuwe datum!NIEUWE DATUM!

Nieuwe autoriteit, een andere manier van opvoeden (dinsdag 26 april 2022- 20u tot 21u)

 

Opvoeden, het is een hele uitdaging. Hoe kan je toegewijd zijn, maar niet te controlerend? Hoe kan je beter communiceren? Wat als je geen vat (meer) hebt op het gedrag van je puber(s)?

‘Nieuwe autoriteit’ leert je anders kijken naar opvoeding. Deze opvoedingsstijl introduceert een nieuwe vorm van gezag die kinderen en jongeren niet zomaar vrijlaat zonder structuur en grenzen, maar die ook niet terugkeert naar de traditionele autoriteit die vooral gebaseerd was op straffen en belonen. Het is een krachtige opvoedingsstijl met open communicatie, met vasthouden in plaats van loslaten, met verzet en herstel in plaats van verwerpen.Tijdens deze lezing word je ondergedompeld in de wereld van ‘Nieuwe autoriteit’, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. De lezing richt zich in de eerste plaats tot ouders van tieners, maar het algemene kader ervan biedt meer dan voldoende mogelijkheden voor ouders met kinderen van alle leeftijden. Na de lezing krijg je de kans om vragen te stellen.

Inschrijvingen zijn afgesloten.


Schoolmotivatie, een echte puzzel (dinsdagschoolmotivatie 2022

3 mei 2022- 20u tot 21u) 

 

Sommige kinderen gaan graag naar school, voor anderen is dat veel minder het geval. Wat als je kind niet meer gemotiveerd is voor school? Hoe werkt schoolmotivatie? En vooral: hoe kan je je kind ondersteunen? Deze webinar gaat dieper in op schoolmotivatie en op de schoolmotivatiepuzzel. De schoolmotivatiepuzzel is een methodiek ontwikkeld door Profo vzw om het gesprek aan te gaan met je kind rond schoolmotivatie. Elke deelnemer van de webinar ontvangt achteraf het spel 'schoolmotivatiepuzzel' in de brievenbus. 

Inschrijvingen zijn afgesloten.

 


faalangst mei 2022Omgaan met faalangst bij jongeren (dinsdag 17 mei 2022- 20u tot 21u) 

 

Deze webinar gaat dieper in op wat faalangst bij jongeren precies inhoudt, in welke zin onze samenleving een voedingsbodem is voor faalangst en op welke manier de problematiek in de afgelopen jaren geëvolueerd is. Daarna wordt vooral stilgestaan bij de aanpak. Welke ondersteuning kan de school bieden om leerlingen met faalangst te helpen? Wat kan jij als ouder doen als je dochter de dag voor het examen verkrampt is van de angst en niet durft te stoppen met studeren? Of als je zoon steeds meer wegloopt van zijn studie omdat hij bang is om de examens niet te halen, en als hij dreigt op te geven? In een laatste deel gaan we in gesprek over faalangst en de aanpak ervan op school en thuis.

Inschrijvingen zijn afgesloten.


 

Contactpersoon
Iris Van Schoorisse
Pedagogisch medewerker
02 790 92 25
0474 46 61 11