Verklarende woordenlijst van onderwijstermen

Het is voor ouders niet altijd makkelijk om hun weg te vinden in de vele onderwijstermen die ze te horen krijgen in de schoolraad, bij inschrijving, in de ouderraad, tijdens een zorggesprek, enz. Daarom ontwikkelt GO! ouders een verklarende woordenlijst van veelvoorkomende onderwijstermen. 

We willen hier wel een aantal opmerkingen bij maken. Heel wat onderwijstermen hebben een decretale/juridische/politieke achtergrond. Het is onmogelijk om in deze verklarende woordenlijst dit volledig kader te schetsen per woord. We verwijzen dus graag door naar uitgebreidere websites waar alle informatie te vinden is. De vertaalslag van GO! ouders heeft geen juridische basis, er kunnen dus geen rechten uit afgeleid worden. 

De woordenlijst is gebaseerd op de huidige regelgeving (december 2016) en wordt regelmatig geactualiseerd. De verklarende woordenlijst is ook niet alomvattend: op basis van vragen en voorstellen van ouders wordt de lijst nog verder uitgebreid.

Laat je e-mailadres achter wanneer we jou mogen contacteren omtrent jouw ervaring met dit materiaal. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om een overzicht te bewaren van hoe vaak een materiaal werd aangevraagd. Jouw persoonlijke gegevens worden niet aan derden bezorgd