Op weg naar het secundair onderwijs - vorming op maat

Kinderen in het zesde leerjaar zetten volgend jaar de stap naar het secundair onderwijs. Hun ouders zitten ongetwijfeld met heel wat vragen. Deze vorming beantwoordt er een aantal. We staan kort stil bij het verschil tussen school- en studiekeuze. Studiekeuze maakt echter geen deel uit van deze vorming.

We bespreken de nieuwe structuur van het gewoon secundair onderwijs en focussen op de eerste graad: hoe zit het met het aanbod en wat betekent dit voor de verdere schoolloopbaan van mijn kind?

In het tweede deel staan we stil bij de inschrijvingsprocedure: hoe, waar en wanneer schrijf je je kind in? Begrippen zoals aanmelden en voorrangsgroepen komen hier aan bod. De medewerkers van GO! ouders geven een overzicht van wat ouders zeker moet weten om hun kind in te schrijven in het secundair onderwijs. 

Deze vorming wordt zo veel mogelijk afgestemd op de concrete context van de school. Ze kan ter plaatse in de school of digitaal gegeven worden. We rekenen op 1,5 tot 2 uur afhankelijk van de lokale context. Kies je voor de digitale online vorming dan duurt het iets korter.

Vraag als school of ouderwerking deze vorming aan voor de ouders op jouw school.    

Doelgroep Kostprijs Begeleiding Praktisch
Ouders met kinderen in het 6de leerjaar BaO Gratis GO! ouders

Een lokaal, scherm, beamer en eventueel internetverbinding

Online via Microsoft Teams

 

Contactpersoon
Iris Van Schoorisse
Pedagogisch medewerker
02 790 92 25
0474 46 61 11