Onmiddellijk inschrijven

In sommige scholen kan je van zodra de inschrijvingen starten onmiddellijk langsgaan en je kind ter plaatse inschrijven De inschrijvingen in het basis- en het secundair onderwijs zullen vanaf 1 september 2021 terug op school gebeuren. 

Inschrijven betekent dat je meteen een vrije plaats inneemt. Je ondertekent het pedagogisch project en het schoolreglement. Check de correcte datum bij de school. 
Het tijdstip waarop je jouw kind inschrijft is belangrijk. Hoe eerder je inschrijft, hoe groter de kans dat je kind nog een plaats heeft en op de school kan starten in het volgende schooljaar. Dit is vooral belangrijk als er meer kinderen zijn die zich willen inschrijven, dan vrije plaatsen. In dat geval is er geen plaats voor wie zich het laatst inschrijft.

Indien je kind niet meer kan ingeschreven worden, dan komt deze op een wachtlijst terecht. Je ontvangt van de school een 'mededeling van een niet-gerealiseerde inschrijving'. Bewaar dit document goed. Hierop wordt onder meer vermeld welke plaats jouw kind op de wachtlijst heeft. Komt er weer een plaatsje vrij en is jouw kind de volgende op de wachtrij? Dan zal de school opnieuw contact met jou opnemen. 

 

Contactpersoon
Isabelle Ceuppens
Begeleider Diversiteit
0474 06 91 80