Inspiratie voor ouderwerkingen op afstand

prezi op afstandVeel ouderwerkingen zijn zoekende: wat kunnen wij nu betekenen of wat kunnen wij nog doen binnen de huidige coronamaatregelen? GO! ouders wisselde ideeën uit met verschillende ouderwerkingen tijdens een online uitwisselingsmoment en lijstte deze voor jou op. Dus ben je op zoek naar inspiratie of ben je benieuwd wat andere ouderwerkingen in de voorbij periode organiseerden? Klik snel door naar onze prezi voor ideeën.   

Niet alle ideeën zullen op elk moment voor elke school of ouderwerking haalbaar zijn. Ga steeds in gesprek met de directeur om te weten wat op de school van jouw kind wel of niet kan. Lees zeker ook nog even na wat code oranje betekent voor de ouderwerking.

Gebruik van een Prezi

Een Prezi is een presentatie (zoals bv. Powerpoint) die je op verschillende manieren kan bekijken.

  •  Je kiest ervoor om de volledige presentatie te bekijken. Met de < en > knoppen onderaan kan je naar het volgende of vorige beeld van de Prezi schakelen. Op de vooruitgangsbalk net boven de < en > knoppen kan je zien hoe ver je bent in de presentatie. Als je op deze manier de Prezi bekijkt, ben je zeker dat je alles gezien hebt.
  • Je bekijkt enkel die beelden van de presentatie waar je meer over wil weten. Klik op de overzichtspagina op een cirkel die jou aanspreekt, dan krijg je de verschillende mogelijke activiteiten te zien. Als je op een activiteit klikt, krijg je meer uitleg bij die activiteit. Wil je terug naar de overzichtspagina? Klik dan helemaal rechts op je scherm op de afbeelding van het huisje. Als de afbeelding van het huisje er niet staat, beweeg je muis dan naar rechts op het scherm, normaalgezien verschijnt het huisje dan. Met het pijltje rechts op het scherm, kan je naar het vorige overzichtsscherm navigeren. Als je op deze manier de Prezi bekijkt, kan je tijd besparen door enkel die delen te bekijken die je zelf selecteert. 
Contactpersoon
Iris Van Schoorisse
Pedagogisch medewerker
02 790 92 25
0474 46 61 11