Inschrijven op een school

  • 30 januari 2019

De Vlaamse regering hoopte met een nieuw inschrijvingsdecreet een einde te maken aan het kamperen aan de schoolpoorten. Door een belangenconflict zal het decreet niet van start gaan voor het schooljaar 2019-2020. Het is nog afwachten wat de toekomst brengt.

Hierdoor kan het inschrijven van school tot school verschillen

Neem dus op tijd contact op met de school van jouw keuze. Vraag welke stappen je precies zal moeten ondernemen om je kind te kunnen inschrijven.

In sommige scholen zal je jouw kind direct kunnen inschrijven. Andere scholen werken met een aanmeldsysteem en een -periode. Pas wanneer de aanmeldperiode voorbij is en de geïnteresseerde leerlingen gerangschikt zijn, zal je jouw kind – indien het gunstig gerangschikt is - kunnen inschrijven.

Ligt de school van jouw keuze in Antwerpen, Brussel, Gent of Leuven dan zal je altijd eerst moeten aanmelden vόόr je kan inschrijven. Alle informatie voor deze scholen vind je op de website:

Het is mogelijk en soms ook wenselijk om je kind voor meerdere scholen aan te melden. Zeker in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel is het aangewezen minstens 5 scholen van voorkeur op te geven.  Op die manier verhoog je de slaagkansen voor een succesvolle inschrijving in een school van jouw keuze.

Uitgebreide informatie kan je terugvinden op onze webpagina Aanmelden en inschrijven in een school.

Meer informatie kan je ook lezen op de website van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming https://www.onderwijs.vlaanderen.be/inschrijven-in-een-school/.

Zit je toch nog met vragen dan kan je altijd bij GO! ouders terecht via isabelle.ceuppens@g-o.be