BS de zandloper organiseert camping zandloper


Oudervereniging De Korrel van BS De Zandloper organiseerde een kampeeractiviteit. De speelweide van de school werd voor het eerst ‘Camping De Zandloper’.


Context van de school

Basisschool De Zandloper in Zomergem is een kleinschalige school met een prachtig groen domein. Er is voldoende ruimte om zalig te ravotten, te genieten van de natuur en met een voetbal rond te crossen.

Aanpak

Ter gelegenheid van het einde van het schooljaar besloot de oudervereniging om de speelweide van de school in gebruik te nemen voor een speciale activiteit. Tientallen tenten werden opgezet: 75 ouders met kinderen (en oud-leerlingen) schreven zich in voor deze zomerse activiteit. ’s Avonds werden er leuke buitenspelletjes en een lekkere BBQ georganiseerd.

De ouders en kinderen waren zeer enthousiast. Dit was de beste activiteit van het jaar, nl. de activiteit met de meeste deelnemers. De sfeer was zeer ontspannen: kinderen konden spelen terwijl de ouders tijd hadden om te babbelen. Ze moesten nergens meer heen, er was eten en drinken, geen babysit die wacht… Ouders van verschillende leerjaren hebben elkaar (beter) leren kennen. Voor veel kinderen was dit de eerste kampeerervaring. 

Tips voor wie aan de slag wil

  • Sanitair ’s nachts voorzien zonder dat de ganse school open blijft

  • Een alternatief bij zeer slecht weer

  • Plaats de tenten in een rustige hoek zodat de vroege slapers niet te veel geluidslast hebben van de nachtraven

 

 

 

Contactgegevens