Atheneum KAMSA werkt met een frigofiche


Aan het begin van het schooljaar krijgen ouders altijd een heleboel informatie mee. De belangrijkste zaken raken daardoor soms bedolven onder andere info. In Atheneum KAMSA werken ze daarom met een frigofiche: op één pagina staat de belangrijkste info voor ouders samengevat. Je vindt er de contactgegevens, instructies bij afwezigheid, rapporten en alle belangrijke data (verlof, festiviteiten...) terug.


Context van de school

Atheneum KAMSA is deel van Scholengroep 12 Adite. Zij maakten een sjabloon van een frigofiche voor alle scholen van de scholengroep. Ook van het basisonderwijs vind je een voorbeeld.

Aanpak

Vroeger belden ouders soms naar het verkeerde telefoonnummer om afwezigheden te melden of vragen te stellen. Door de frigofiche zijn heel wat vragen van ouders weggevallen op de school: over de examenperiode, over pedagogische studiedagen… De school krijgt minder dezelfde vragen. Die informatie werd voordien wel gecommuniceerd, maar stond tussen veel andere berichten, waardoor ouders dat niet meer vinden.

De fiche is kleurig opgemaakt en wordt gedrukt op hard karton. Ook dat is belangrijk: vroeger was de fiche gewoon een papier dat minder opviel, waardoor ouders de fiche alsnog niet bijhielden.

Ouders reageerden  expliciet positief op de nieuwe fiches. “Oh, dat is handig en tof”, werd veelvuldig gezegd.

Tips voor wie aan de slag wil

  • Zorg voor een fleurige, opvallende fiche, die niet verdwijnt tussen andere papieren. Investeer indien mogelijk in professioneel drukwerk of contacteer hiervoor de scholengroep.
  • Denk goed na over wat je op de frigofiche zet. Doe dit op basis van de vragen die je het meest binnenkrijgt en evenementen die je belangrijk vindt.

 

Contactgegevens