Stippen op je hand tegen pesten: ook voor ouders

  • 22 januari 2018

Je zag ze waarschijnlijk al verschijnen bij kinderen, jongeren, Ketnetters en andere bv’s: 4 stippen op hun hand die ze gretig laten zien. Het is de nieuwe Move tegen pesten van Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Want van 2 tot 9 februari is het terug de Vlaamse Week tegen Pesten. Lees meer over de STIP IT-actie en waarom je als ouder ook stippen op je hand kan zetten.

Stip-it!

De 4 stippen verwijzen naar vier afspraken die helpen om pesten tegen te gaan van het Manipest. Dit zijn de afspraken: 

  • Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!
  • Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Iedereen die op Ketnet.be of de Ketnet-app het Manipest ondertekent, gaat hiermee akkoord en kan 4 stippen op zijn hand zetten om te laten zien dat hij/zij wil helpen om pesten tegen te gaan. Al wie het Manipest ondertekent, krijgt ook een unieke code om op vrijdag 9 februari het Antipestival bij te wonen via een livestream op Ketnet.be of de Ketnet-app.

Ook voor ouders?

STIP-IT is een soort van antipestvirus. Hoe meer mensen ze op hun handen hebben, hoe sneller het virus zich verspreidt. Dat geldt dus ook voor ouders! Door als ouder de 4 stippen te plaatsen, geef je aan je kind de boodschap dat jij ook duidelijk kiest tegen pesten. Je zet hierdoor de deur open voor gesprek met je kind dat misschien omstaander is, gepest wordt of zelf pest. Hoe pak je zo’n gesprek best aan? We geven je vier tips, voor elke stip eentje!

 

stip it