Oudercafé in de tuin van De Stadsmus (wijkschool Invaliden)

  • 29 juni 2017

Afgelopen vrijdag was het één en al gezelligheid in de binnentuin van De Stadsmus in Oudergem (wijkschool Invaliden). Ouders liepen af en aan om een babbeltje met elkaar te slaan onder het genot van een kopje koffie en een koekje, zelfgebakken door een mama die niet kon blijven maar wel haar steentje wou bijdragen.

Het oudercafé ontstond op initiatief van Bérénice, lid van de ouderwerking. Ouders bleven ’s ochtends vaak praten aan de schoolpoort maar dropen ook snel weer af. Bérénice dacht: ‘hier is meer mee te doen’ dus ze nam het initiatief om een aantal momenten te organiseren koffiemokwaarop ouders elkaar konden ontmoeten. Eerst gebeurde dit tijdens het oudercontact: ouders konden ervoor en erna in de refter terecht voor een hapje en een drankje. Maar onlangs besliste de school het oudercontact anders te organiseren: ouders kunnen nu gedurende een ganse week afspraken maken om langs te komen. Zo werd het oudercafé een losstaand initiatief en verhuisde naar een ochtend in de week. Met het mooie weer kon het oudercafé dit keer plaatsvinden in de mooie binnentuin van de school. Voor de ouders met de jongere kinderen is dit erg fijn want zij kunnen ondertussen veilig spelen.  koffiemok

Van het oudercafé wordt ook gebruik gemaakt om een link te leggen met de hoofdschool. De voorzitter van de ouderwerking (er is één gezamenlijke ouderwerking voor de drie vestigingen van De Stadsmus) is aanwezig om de ouders te leren kennen. Soms kennen de ouders de hoofdschool helemaal nog niet, op deze manier horen ze wat meer over de hoofdschool en hebben ze al een bekend gezicht.

Contactpersoon
Eva De Blieck
Pedagogisch medewerker
0474 06 91 80