Wie doet er mee?

Op zoek naar geëngageerde ouders?

Meehelpen voorlezen in de klas, in de schoolraad zetelen, affiches lay-outen, klusjes opknappen op school of mee nieuwe ouders zoeken voor de ouderwerking. Ouders kunnen op veel verschillende manieren hun steentje bijdragen op school. Maar hoe weten we welke ouder waarvoor interesse heeft? Hoe kunnen we ouders aanmoedigen om mee te doen om school? En hoe kunnen we hen inspiratie geven over de manier waarop ze zich kunnen engageren op school?

GO! ouders ontwikkelde daarvoor het wie-doet-er-mee-formulier voor ouders. Aan de hand van dat formulier kunnen ouders aanvinken op welke manier(en) ze betrokken willen worden. Er is ook ruimte voor extra ideeën en ook een aantal praktische zaken kunnen opgelijst worden (bijvoorbeeld hoe vaak men wil helpen). Scholen of ouderwerkingen die de formulieren verspreiden onder al hun ouders, krijgen op die manier een zeer handige inventaris van wat er leeft en gewenst is bij de ouders. Ideaal om activiteiten en toekomstige plannen op af te stemmen! Bovendien zijn de formulieren in kleurendruk en mooie lay-out, aantrekkelijk om in te vullen voor de ouders dus.

GO! ouders vernieuwde het wie-doet-er-mee-formulier. Wat is er veranderd?

  • Er zijn aparte formulieren voor basisonderwijs en voor secundair onderwijs.
  • Er is een witte ruimte voorzien voor scholen, bijvoorbeeld om de schoolstempel toe te voegen. Op die manier kan een ouderwerking of school de formulieren personaliseren, zodat het voor ouders duidelijk is dat dit van de school/ouderwerking komt.
  • Er zijn een aantal nieuwe opties toegevoegd en andere minder voorkomende samengevoegd. Zo zijn de formulieren nog beter afgestemd op de realiteit van ouderbetrokkenheid op school.

Je kan formulieren voor de ouders van je school aanvragen bij GO! ouders via veerle.vyverman@g-o.be. Wij bezorgen het gewenste aantal exemplaren gratis per post.