Een draaiboek voor je activiteiten in de ouderwerking

  • 29 november 2016

De eerste keer een kerstmarkt, een babbelbar op het oudercontact of een voorleesdag organiseren? Het vraagt toch wel wat denkwerk en organiseertalent binnen de ouderwerking. Het kan dan handig zijn om te werken met een draaiboek. Zo zie je niets over het hoofd. In een draaiboek vind je overzichtelijk de verschillende stappen chronologisch opgelijst. Bij elke stap is het dan de bedoeling om de timing, een verantwoordelijke, materiaal enz. in te vullen.  

Ook in een aantal andere situaties kan het handig zijn om een draaiboek te gebruiken voor je activiteiten. De verantwoordelijke van de activiteit die onverwachts ziek is? Geen ramp, het draaiboek zorgt ervoor dat de opvolging ook door iemand anders kan gebeuren.  Veel nieuwe leden in de ouderwerking die willen meehelpen met een activiteit? Met een draaiboek zijn ze snel op de hoogte en kunnen ze zonder veel voorbereiding instappen.   

Heb je interesse in het model draaiboek voor activiteiten dat GO! ouders ontwikkelde? Vraag het aan via veerle.vyverman@g-o.be

Contactpersoon
Veerle Vyverman
Pedagogisch medewerker
02 790 92 31
0487 33 21 22