De snuffelbeurs voor Brusselse ouders: een sfeerverslag

  • 27 april 2016

Half tien ’s morgens op 20 april: de koffie staat klaar, de standhouders hebben hun materialen uitgestald en de wegwijzertjes zijn opgehangen. GO! ouders en de 2 andere ouderkoepels (KOOGO en VCOV) zijn klaar om de Brusselse ouders en ouderwerkingen te ontvangen in het gemeenschapscentrum De Kriekelaar in Schaarbeek. Op de snuffelbeurs kunnen ze kennismaken met allerlei Brusselse organisaties die interessant kunnen zijn voor ouders en ouderwerkingen: vrije tijd, cultuur, opvoeding, verkeer, taal, gezondheid enz.

snuffel

De ouders die langskomen kuieren tussen de informatiestandjes, ze nemen flyers mee en stellen heel wat vragen aan de organisaties. De echte Brusselse gemoedelijke sfeer is hier goed voelbaar: veel ouders kennen elkaar en begroeten elkaar hartelijk en de Brusselse organisaties maken van de gelegenheid gebruik om de andere organisaties nog beter te leren kennen en netwerken erop los. De ouderwerkingen die aanwezig zijn vertellen uitgebreid het verhaal van hun eigen school, want willen graag van elkaar leren en inspiratie opdoen. Om 11u komt het zesde leerjaar van een school in de buurt hun schoollied zingen. Hun optreden wordt gevolgd door een stevig applaus van het aanwezige publiek, nog meer omdat ze in hun schoollied het belang van diversiteit benadrukken.

snuffel

De eindbalans is positief: 80 ouders kwamen een kijkje nemen, de standhouders zijn tevreden met de informatie die ze hebben kunnen geven en de contacten die ze hebben kunnen opbouwen en wij als ouderkoepels zijn dus ook tevreden!