De Grote Voorleesdag voor ouders op school in beeld

  • 29 november 2016

De Spiekpietjes lezen mee in basisschool Balder

Een deel van de derde kleuterklas in basisschool Balder gaat aan de slag met lijm Grote Voorleesdag Balderen scharen. Ondertussen vleien zeven nieuwsgierige kleuters zich gezellig naast elkaar neer in de knusse leeshoek.

Met een knuffel onder de arm luisteren ze met stijgende verbazing naar de mama die vandaag komt voorlezen. Vandaag mag dat ook gewoon in het Frans, terwijl de zorgjuf mee leest in het Nederlands. Op deze manier kunnen alle kleutertjes volop genieten van het verhaal.

 

Ook in het middelbaar staat leesplezier voorop …

dacht de  leerlingenbegeleidster van Atheneum Hof van Riemen en ze schreef Grote Voorleesdag Atheneum Hof van Riemenprompt in voor De Grote Voorleesdag. Leren genieten van boeken start immers bij voorlezen. 
Enkele mama’s en een oma deelden hun liefde voor boeken door voor te lezen uit hun favoriete boek uit de klasbib. Tegelijkertijd maken alle leerlingen tijdens de Voorleesweek kennis met de nieuwe ‘zwerfbib’. Een plek waar de leerlingen op elk moment een boek kunnen uitlenen om op de speelplaats te lezen, om mee te nemen naar huis, … .

 

Grootouders boven in basisschool De Driesprong

Nadat de burgemeester en schepenen vorig jaar hun mouwen opstroopten en hun kunnen lieten zien, was het ditmaal aan de grootouders om alles in de strijd te gooien en de leerlingen van BS De Driesprong ten volle te laten genieten van voorlezen. Grote Voorleesdag DriesprongAlle grootouders vonden met gemak de weg naar het voorlezen: de grote banner van de voorleesweek aan het schoolgebouw zorgde voor een warme welkom. Geen moment bleef onbenut, zelf de speeltijden werden omgetoverd tot voorleesmoment. ‘The place  to be’  was opnieuw de Taalbendecaravan : volledig uitgerust met leeshoek en kussens om elk verhaal betoverend te maken.

 

De ouderwerking nodigt uit in basisschool De Linde

Grote Voorleesdag De LindeVrijdagnamiddag was het zover: De Grote Voorleesdag voor ouders op school in basisschool De Linde in Sint-Kruis. Om 14u werd het muisstil in àlle klassen van de school. Iedere leerling hield zijn oren gespitst voor de verhalen voorgelezen door verschillende mama’s en papa’s. Om de ouders voldoende te sterken werden ze vooraf getrakteerd op koffie en cake in de refter.

 

Alle kleurtjes van de regenboog in BSBO Mikado…

daar zijn de kinderen mee aan het kleuren wanneer ik binnenkom in de klasjes van Mikado, het Maasmechels schooltje voor buitengewoon onderwijs. Na het voorleesmoment, waarbij juffen, mama’s en ook de oudere kinderen stukjes Grote Voorleesdag BSBO Mikadovoorlazen, zitten de kinderen gezellig te kleuren en knutselen over het thema van het boekje. De allerkleinsten maken een ballonolifant en kleuren een betoverde regenboogpoes, de ouderen hebben een ware ridderoutfit in karton geschilderd en versierd, van de alleroudsten heeft er zelfs één een volledige illustratie van de cover overgetekend.

Als afsluiter, zullen alle groepjes elkaar voorstellen welk boekje ze gelezen hebben en wat ze errond geknutseld hebben.

Voor de mama’s was het erg fijn om op school te zijn en te genieten met de kinderen, mee te maken hoe de kinderen opgingen in het verhaal.

Dank je wel!

Bedankt aan elke ouder, ouderwerking en school die opnieuw een groot succes maakten van De Grote Voorleesdag voor ouders op school.

Via onze bezoeken konden ook wij meegenieten van alle verhalen. Daarom bedankten we de klassen alvast met een boek van Uitgeverij De Eenhoorn. De ‘zwerfbib’ van Atheneum Hof van Riemen werd uitgebreid met Schaak!, Vos & Goudvis verwelkomen de ouders in basisschool Balder, het Sinterklaasfeest in BSBO Mikado krijgt kleur, basisschool De Driesprong griezelt verder met Draak en de knappe illustraties uit Springdag zetten de leerlingen van basisschool De Linde aan het denken.

De Grote Voorleesdag bezoeken

Heb jij ook een fantastische Grote Voorleesdag voor ouders op school achter de rug en wil je kans maken op een boekenpakket? Mail voor 11 december een foto naar iris.van.schoorisse@g-o.be

Contactpersoon
Iris Van Schoorisse
Pedagogisch medewerker
02 790 92 25
0474 46 61 11